Coronavirus - Weurk Uitzendbureau
Coronavirus

Coronavirus

Corona voor opdrachtgevers


Coronavirus: meer informatie voor opdrachtgevers
Wilt u meer weten over hoe wij omgaan met het coronavirus? Bekijk dan de veelgestelde vragen op deze pagina. Voor algemene richtlijnen verwijzen wij u naar de website van het RIVM en de informatie voor werkgevers op de website van de Rijksoverheid.
Heeft u een vraag over onze aanpak, een specifieke situatie of de gevolgen daarvan? Benader dan uw contactpersoon bij Weurk.

Veelgestelde vragen en antwoorden – opdrachtgevers

Wat doet Weurk om risico’s te beperken?
Onze eerste acties waren gericht op zorgvuldig handelen om risico’s op meer besmettingen te beperken. Wij nemen onze verantwoordelijkheid naar onze medewerkers, flexkrachten en opdrachtgevers serieus. Hun welzijn staat voorop. Daarnaast hebben we natuurlijk ook maatregelen getroffen om de continuïteit van onze operatie te borgen. Op die manier zorgen we dat u op onze dienstverlening kunt blijven rekenen.

Hoe informeert Weurk haar flexkrachten over het coronavirus?
Wij houden onze flexkrachten onder andere via e-mailing op de hoogte over wijzigingen in de richtlijnen van het RIVM. We laten weten wat zij kunnen doen om risico’s te beperken, wat ze moeten doen als zij zelf risico hebben gelopen, en waar zij terecht kunnen voor meer informatie. De richtlijnen van het RIVM zijn daarbij ons uitgangspunt. Deze e-mailing versturen wij in het Pools. Daarbij verwijzen we naar aanvullende informatie op onze website en de website van het RIVM. De informatie op onze website actualiseren we wanneer dat nodig is. Ook hebben we dagelijks telefonisch contact met vele flexkrachten.

Wat als mijn productie terugloopt als gevolg van het coronavirus en ik daardoor minder of geen flexkrachten nodig heb?
Benader in dat geval uw contactpersoon bij Weurk.

Wat doet Weurk als een van haar flexkrachten besmet is?
Als ergens het coronavirus is vastgesteld, treedt er een protocol via de GGD in werking. Dat bepaalt welke maatregelen worden genomen. Uiteraard informeren wij u, zodra wij weten dat er sprake is van een besmetting.

Wat verwachten wij van onze opdrachtgevers als er een besmetting is?
Als ergens het coronavirus is vastgesteld, treedt er een protocol via de GGD in werking. Dat bepaalt welke maatregelen worden genomen. Wij vragen u wel ons direct over de besmetting te informeren.

Wat als ik mijn bedrijf moet sluiten vanwege een coronabesmetting en ik daardoor minder of geen flexkrachten nodig heb?
Benader in dat geval uw contactpersoon bij Weurk.